Sportief als ze zijn, trapten Hendriks (l) en Luijten hun smoothie bij elkaar.
Sportief als ze zijn, trapten Hendriks (l) en Luijten hun smoothie bij elkaar. Foto: © Bob Awick

Wethouders Luijten en Hendriks trappen smoothie bij elkaar

Zorg

GOOISE MEREN - Er is een nieuwe beweegbrochure voor volwassenen en senioren voor Gooise Meren Beweegt op de markt gebracht. Wethouders Geert-Jan Hendriks en Alexander Luijten waren erbij toen deze vanmorgen door buurtsportcoach Jeffrey Loa werd gepresenteerd. Ook Miek van Setten, de nieuwe regisseur Gezonde Leefstijl voor volwassenen en senioren, was van de partij.

Een en ander vond plaats op het plein voor het gemeentehuis, waar Gooise Meren Beweegt op de startdag van het fietsseizoen, met twee zogenaamde ‘blender bikes’ stond. Met deze fietsen kun je je eigen smoothie (gezond drankje bestaande uit groente en fruit, red.) bij elkaar trappen. Naast de wethouders konden ook anderen hieraan meedoen. Na afloop kreeg iedereen meteen de nieuwe beweegbrochure gratis mee naar huis. 

Speurtochten

In de brochure staat een groot en variabel aanbod aan beweegactiviteiten in Gooise Meren.
Deze komen vanuit verschillende soorten organisaties; denk hierbij aan sportverenigingen, beweegaanbieders, maar ook zorggerelateerde partijen. Van gymnastiek voor ouderen en verschillende varianten van wandelen, zwemmen en fietsen tot het Walking Voetbal. Voor elke doelgroep is een passend aanbod aanwezig. Voor mensen met een beperking is er aanbod op maat. Ook staan er twee speurtochten in de nieuwe brochure: een wandel- en fietsspeurtocht.

De nieuwe beweegbrochure is gratis af te halen op verschillende openbare locaties: in Muiden (De Kazerne), Muiderberg (De Rijver), Naarden (De Lunet) en Bussum (De Zandzee). De brochure is ook digitaal door te bladeren op de website www.gooisemerenbeweegt.nl.

Gooise Meren Beweegt bestaat uit sportverenigingsondersteuners, buurtsportcoaches en een Jongeren op Gezond Gewicht-regisseur. Zij ondersteunen en begeleiden sportaanbieders en bevorderen een gezonde leefstijl voor inwoners van de gemeente Gooise Meren. Daarbij staat regelmatig sporten en bewegen, gezond eten en drinken én buiten zijn met anderen centraal. 

Afbeelding