V.l.n.r.: Gerard Thiel, zoontje Stein en Denise Gieb.
V.l.n.r.: Gerard Thiel, zoontje Stein en Denise Gieb. Foto: Denise Gieb

Gerard Thiel: ‘We zijn blij dat we uit de ratrace zijn gestapt’

Mensen

Je biezen pakken en vertrekken, wie fantaseert daar niet af en toe over? Denise Gieb (34) en Gerard Thiel (40) uit de Visserstraat in Bussum deden het. Ze vertrokken een jaar geleden met zoontje Stein (6) richting de Algarve en namen deel aan het televisieprogramma Ik Vertrek. Ik kreeg dit inspirerende gezin te pakken voor een interview via beeldbellen. 

Onder de indruk van twee mensen met een gezond kleurtje, een lach op hun gezicht en een ondernemende spirit praten ze me bij. Hoe is het ze sinds de uitzending vergaan? En hoe is het een jaar na de verhuizing?

In Portugal kochten het gezin een jaar geleden een oude boerderij dat door alle bureaucratische rompslomp nog steeds op Gerard Thiels naam staat: “Alles wat je in Nederland in een uur regelt, daar doe je hier weken over.” Die mentaliteit is volgens Gerard enerzijds een verademing, maar soms stelt het je geduld wel op de proef. “Een dag voor het tekenen voor ons huis hoorden we opeens dat we getrouwd moesten zijn om een huis te kunnen kopen. Trouwen duurt hier weken, omdat je eerst toestemming moet krijgen om te trouwen. Dat duurt dr..