De Oekraïense vluchtelingen krijgen deze week hun leefgeld. Met de betaalkaart kunnen vluchtelingen zelf pinbetalingen doen. Op de kaart
De Oekraïense vluchtelingen krijgen deze week hun leefgeld. Met de betaalkaart kunnen vluchtelingen zelf pinbetalingen doen. Op de kaart Foto: © Bob Awick

Gooise Meren kiest voor SimpleCard; pinpas voor Oekraïense vluchtelingen

Mensen

De gemeente Gooise Meren gaat voor het leefgeld van vluchtelingen gebruik maken van de SimpleCard. Inmiddels zijn er honderden besteld. De SimpleCard is een prepaid betaalkaart, waarmee snel en eenvoudig leefgeld uitgekeerd kan worden. 

Gooise Meren heeft bewust voor deze efficiënte en vooral veilige oplossing gekozen en de afgelopen week geen contant geld verstrekt. “Het wachten was op de komst van de betaalpassen, die deze week persoonlijk worden gekoppeld aan de vluchtelingen”, meldt een woordvoerder van de gemeente. De bestelling is voor het weekend geplaatst en begin deze week moest een en ander nog technisch in orde gemaakt worden.

Afspraak

“Oekraïners, die bij particulieren verblijven, worden uitgenodigd voor een afspraak om de pas op het gemeentehuis op te halen. Oekraïense vluchtelingen, die op een centrale gemeentelijke locatie verblijven, krijgen de pas thuis door medewerkers van de gemeente verstrekt.”