V.l.n.r.: Isaak Kahlman, Marlène Potjer en Sander Swart van Care4Ukraine.
V.l.n.r.: Isaak Kahlman, Marlène Potjer en Sander Swart van Care4Ukraine. Foto: Jaco Vreken

Basisschool De Hoeksteen haalt ruim 4.000 euro op voor Oekraïne

Algemeen

Basisschool De Hoeksteen in Bussum heeft het klaargespeeld om binnen drie weken meer dan 4.000 euro in te zamelen voor Oekraïne. Dit werd vandaag gevierd met een dienst in de Bussumse Koepelkerk. Leerkracht Carola Bokhorst die erbij aanwezig was, spreekt van een kippenvelmoment. 

“We hebben vanochtend het heitje-voor-karweitjebedrag bekendgemaakt: 4.675,30 euro! De opbrengst gaat naar Oekraïne, meer specifiek, de organisatie Care4Good. Deze organisatie - van ruim honderd vrijwilligers - heeft een leegstaand bedrijfspand aan het Gooimeer omgetoverd tot een opvangplek met een huiselijke sfeer en die kunnen dit geld goed gebruiken.”

Witte Donderdag

Traditiegetrouw viert de school elk jaar Witte Donderdag en steunt daarbij een goed doel. Dit jaar was het snel duidelijk dat het Oekraïne moest worden en door allerlei karweitjes te doen konden kinderen van groep 1 tot en met 8, in de leeftijd tussen vier en twaalf jaar, geld inzamelen. De activiteiten varieerden van auto’s wassen, armbandjes maken en verkopen tot..