Tijdens de zeer geslaagde middag.
Tijdens de zeer geslaagde middag. Foto: PR

Succesvol ‘Kijkje in Oekraïense cultuur’

Mensen

BUSSUM - In samenwerking met de Vrije Evangelische Gemeenschap in Bussum werd afgelopen week speciaal voor vrijwilligers een ‘Kijkje in de Oekraïense cultuur’ georganiseerd door Versa Welzijn. Vijf Oekraïense vrouwen en drie Oekraïense studenten hielpen mee.

Studente Elina had een geweldige powerpointpresentatie gemaakt over het land Oekraïne: een stukje geschiedenis, het langste blaasinstrument in de wereld, traditionele kledingdracht, typische gerechten en feestdagen, mooie plaatsen en meren en tot slot enkele feiten. Een half uur lang konden vrijwilligers luisteren naar docent Carol die de Engelse teksten voorlas bij de prachtige foto’s en plaatjes. De presentatie werd gegeven in de kerk en werd ondersteund door Jan namens de Vrije Evangelische Gemeenschap.

Smaakvol

Daarna ging de middag verder in de ontmoetingsruimte met een gesprek en smaakvolle hapjes uit de Oekraïense keuken. Deze hapjes werden gemaakt door Iriyna, Katya, Sonya en Ludmila, met ondersteuning van Katarina. Er waren vijf verschillende hapjes die smakelijk werden ontvangen door de aanwezige vrijwilligers. Bij elke tafel ging vervolgens een van de Oekraïense vrouwen zitten voor een gesprek en vragen van vrijwilligers. De middag werd afgerond door Svetlana met een presentatie van typische danspassen en muziek van de Oekraïense (volks)dans, waarna Ludmila namens de Oekraïense vrouwen afsloot met een groot dankwoord aan alle hulp die werd en wordt geboden aan hun landgenoten. 

Tot slot zijn er leuke contacten gelegd, zijn er meerdere ideeën en initiatieven ontstaan en doorgesproken met elkaar, die wellicht een mooi vervolg krijgen in de toekomst. Zo’n 35 vrijwilligers hebben de middag bezocht en hebben genoten van deze uitwisseling.

Afbeelding