Afbeelding
Foto: GNR

Parkeerterreinen Fransche Kamp en Fransche Kampheide dringend aan vervanging toe

Buurt & wijk

HILVERSUM - De parkeerterreinen langs de Franse Kampweg, bij seizoenskampeerterrein Fransche Kamp en aan de kant van de Fransche Kampheide, gaan begin volgend jaar op de schop. De parkeerterreinen zijn in zeer slechte staat en dringend aan vervanging toe.

Dat meldt het Goois Natuurreservaat. Vanaf 9 januari wordt het parkeerterrein bij het seizoenkampeerterrein Fransche Kamp vernieuwd. Dit parkeerterrein gaat dan dicht voor alle verkeer (behalve bestemmingsverkeer) tot medio maart 2023. De parkeerplaats aan de kant van de Fransche Kampheide wordt vervolgens vanaf eind maart tot en met eind april afgesloten. Dan kunnen automobilisten weer parkeren op de nieuw heringerichte parkeerplaats bij het seizoenskampeerterrein. 

De parkeerterreinen worden dus niet tegelijk vernieuwd. Het eerste kwartaal van 2023 is het parkeerterrein aan de Fransche Kampheide nog beschikbaar. Voor een wandeling in het Spanderswoud kunnen mensen eventueel ook parkeren bij de parkeerplaats Spanderslaan/Bussumergrintweg naast Restaurant Robert.

Nieuwe inrichting
Bij de herinrichting blijft bet aantal parkeerplaatsen hetzelfde en er komen een aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden. Het asfalt gaat weg en er komen klinkers op de rijbaan en grasbetontegels in de parkeervakken voor terug.

De beide parkeerplaatsen worden erg veel gebruikt. De wegverharding (veelal asfalt) is na 40-50 jaar dringend aan vervanging toe. De asfaltlaag wordt verwijderd en de parkeervakken worden iets anders (slimmer) ingedeeld. Ook de toegangswegen vanaf de Franse Kampweg (N236) worden vernieuwd. 

In het midden van de parkeerplaats bij het kampeerterrein komt een verdiepte strook die dienstdoet als eerste wateropvang bij stevige regenbuien. Er komen nu nog geen oplaadpalen. Met de eventueel noodzakelijke ondergrondse infrastructuur wordt daar echter al wel rekening gehouden.