Afbeelding
Foto: Pixabay

Hilversummer belde 112 met mededeling dat er bij Sherpa een bom zou afgaan

Politie

De 27-jarige Hilversummer, die op 20 oktober van dit jaar 112 belde met de mededeling ‘Er is een bom hier neer geplaatst op Sherpa, hoofdgebouw..... over tien minuten explodeert hij’, was zo erg in de war dat de politierechter besloot om de man geen straf te leggen. 

De man is verstandelijk beperkt, lijdt aan psychische stoornissen en heeft een alcohol- en drugsverslaving. Een combinatie van die factoren maakte dat hij die dag verward de alarmcentrale belde.

De Hilversummer was zelf donderdagochtend niet bij de zitting aanwezig, omdat hij na het incident is opgenomen in een gesloten kliniek voor langere tijd.

De man woonde op het adres van Sherpa in Hilversum en belde die dag 112 om te melden dat er bij Sherpa in Hilversum een bom zou afgaan. Doordat de centralist van de alarmcentrale verder doorvroeg, werd al snel duidelijk dat het ging om een verwarde man en een valse melding. Toen de politie ter plaatste kwam zei de Hilversummer dat hij aangeschoten was, wilde klieren omdat hij gepest werd..