Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Motorrijder gewond na aanrijding ‘gevaarlijke’ kruising Diependaalselaan

112

HILVERSUM - Bij een aanrijding op de kruising van de Diependaalselaan en Hilvertsweg in Hilversum is een motorrijder gewond geraakt. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis, maar was wel aanspreekbaar.

Dat zegt een woordvoerder van de politie. Het ongeval ontstond vrijdagmorgen rond 9.15 uur door, zoals de zegsman omschrijft, ‘een gevalletje voorrang’: de motorrijder kreeg geen voorrang van de afslaande automobilist. De betrokken automobilist kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen zijn afgesleept. 

Een buurtbewoner, die het ongeval vanaf een afstand zag, geeft aan dat de kruising sowieso erg onveilig is. “Dit is niet het eerste ongeluk dat er plaatsvindt. Afgelopen jaar reed nog een New York Pizza-automobilist een oude man dood op een fiets. Dit heeft echt aandacht nodig.”

De bewoner wil daarmee aangeven dat op dit kruispunt alle richtingen moeten worden voorzien van stoplichten en niet alleen - zoals nu het geval is - de hoofdweg. “Mensen die de hoofdweg op willen gaan gooien zich zelf tussen de crossende auto’s op de Diependaalselaan, wat erg gevaarlijk is. Hun zicht is ook niet 100 procent veilig, als je mij vraagt, vanuit de Hilvertsweg.”