De brandweer moest onder meer een brandje blussen op de Loosdrechtseweg.
De brandweer moest onder meer een brandje blussen op de Loosdrechtseweg. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Rustige jaarwisseling in Hilversum; paar kleine incidenten en drie aanhoudingen

112

HILVERSUM - De jaarwisseling in Hilversum is volgens de gemeente rustig en veilig verlopen. Er werd weliswaar net als in de rest van Nederland veel vuurwerk afgestoken, maar dat leidde niet tot noemenswaardige problemen. 

Omdat de centrale vuurwerkshows vanwege de slechte weersverwachting waren afgelast, was het beduidend minder druk in het uitgaansgebied centrum-Kerkbrink, meldt de gemeente in een persbericht. Politie, brandweer en handhavers van de gemeente waren de hele avond en nacht op straat om de jaarwisseling in goede banen te leiden. 

In totaal zijn er drie mensen opgepakt: één voor het rijden onder invloed, één voor vernieling en één voor het bedreigen van een ambtenaar. De brandweer moest een paar keer uitrukken voor kleine incidenten, zoals buitenbrandjes en brandende containers.

“Het is jammer dat de vuurwerkshows op het marktplein niet door hebben kunnen gaan”, aldus burgemeester Gerhard van den Top. “We hadden onze inwoner deze feestelijke afsluiting van 2022 erg gegund. Hoewel er in Hilversum veel vuurwerk is afgestoken, is dit over het algemeen veilig gedaan en hebben er gelukkig weinig grote incidenten plaatsgevonden. Ik wens iedereen een mooi en gezond 2023 toe.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)


Op de Kolhornseweg stonden textielcontainers in brand. - © Foto Miché / Bastiaan Miché


Een bushalte aan de Jacob van Campenlaan. © Foto Miché / Bastiaan Miché

Gooi en Vechtstreek
Ook de Brandweer Gooi en Vechtstreek spreekt van een ‘wederom rustig verlopen jaarwisseling’. Over de gehele regio ontving de meldkamer tussen 0.00 en 8.00 uur 34 meldingen. Hiermee was deze jaarwisseling voor de brandweer vergelijkbaar met die van afgelopen jaar. 

Grote incidenten bleven uit. Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbrandjes en een melding van een autobrand. Wel ontstond er in een hoekwoning aan de Koekoeklaan in Bussum rond 6.00 uur een grote brand. Omdat de brand uitslaand was, zijn er direct meerdere blusvoertuigen opgeroepen. Er waren gelukkig geen personen in de woning aanwezig.

John van der Zwan, Commandant Brandweer Gooi en Vechtstreek: “Ik ben blij dat de jaarwisseling wederom rustig is verlopen. Ook ben ik blij dat ondanks het landelijk beeld dat geweld tegen hulpverleners toeneemt, daar in onze regio tijdens deze jaarwisseling richting brandweermensen geen sprake van is geweest. Ik wens namens de brandweer iedereen een gezond en vooral veilig 2023.”