Miranda van den Eijnden en haar opvolger Joost Vriesman.
Miranda van den Eijnden en haar opvolger Joost Vriesman. Foto: Viore

Viore in Hilversum heeft nieuwe directeur: Joost Vriesman

Zorg & gezondheid

HILVERSUM - Viore is het nieuwe jaar begonnen met een nieuwe directeur. Joost Vriesman is, binnen het in Hilversum gevestigde centrum voor iedereen die leeft met kanker, op interim basis de opvolger van Miranda van den Eijnden. 

Het pakweg vijftien jaar geleden opgerichte Viore richt zich op inwoners van ‘t Gooi en de Vechtstreek en is alweer enkele jaren te vinden aan de Oosterengweg 44. Van den Eijnden gaf zeven jaar leiding aan de organisatie, maar draagt nu dus het stokje over. Wel blijft zij betrokken bij Viore als relatiemanager voor de zorg en de publieke sector. 

Zij gaat een belangrijke rol spelen bij het vergroten van de naamsbekendheid en dat moet weer leiden tot nieuwe sponsoren. “Want zonder hen en hun bijdragen kunnen we ons werk niet doen”, zegt zij. “Ik zie het als een voorrecht me te verbinden aan een centrum met een prachtige doelstelling: ondersteuning bieden aan mensen die leven met kanker en hun naasten. Ik kijk er naar uit om met alle fantastische vrijwilligers en de collega’s in 2023 weer een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van een grotere groep bezoekers.”

Vriesman werkte na een studie bedrijfseconomie de laatste jaren als zelfstandig organisatieadviseur. Na persoonlijke ervaringen met kanker in zijn omgeving is hij sinds medio 2021 als bestuurslid betrokken bij Viore. Vanuit het bestuur was hij verantwoordelijk voor de fondsenwerving en HR. 

Warme sfeer
Bij Viore werd hij direct getroffen door de warme sfeer die er hangt door de inzet van de vele vrijwilligers, zegt hij. “Viore is een steunpunt voor de vele bezoekers en is binnen de regio inmiddels een begrip geworden. Mijn belangrijkste opdracht is Viore die warme plek te laten blijven voor iedereen uit de regio die leeft met kanker en het verder uitbouwen van onze naamsbekendheid. We werken daarbij samen met de huisartsen en ziekenhuizen in de regio.”

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Bij Viore staan de deuren aan de Oosterengweg 44 open op alle werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Zonder afspraak of verwijzing kunnen bezoekers dan terecht voor een luisterend oor en voor informatie over het uitgebreide aanbod aan activiteiten en informatiebijeenkomsten. Bezoekers kunnen ook een afspraak maken voor een individueel gesprek over bijvoorbeeld kanker binnen het gezin, kanker en werk en levensvragen. Zie voor meer informatie ook de website: www.viore.org.