The Cosmic Carnival en hun Fleetwood Mac-tribute.
The Cosmic Carnival en hun Fleetwood Mac-tribute. Foto's: Jurrian Bevelander

Live 2000 in Hilversum trekt volgens organisatie tienduizend bezoekers

Cultureel

HILVERSUM - Het muziekfestival Live 2000 op het Marktplein in Hilversum is volgens de organisatie zeer succesvol verlopen. Het vierdaagse evenement, dat voor het eerst sinds corona weer kon doorgaan, trok zo’n tienduizend bezoekers. 

Muziekfestival Live 2000 staat geheel in het teken van de Top 2000. Jonge én oudere muziekliefhebbers kwamen af op de Live 2000-tent op het Marktplein, De Vorstin, het Filmtheater en de expositie in de Gooische Brink. Daarnaast deden er bijna veertig ondernemers in het centrum mee met de zogenaamde ‘2000 cent acties’, waarbij er tijdens Live 2000 voor 20 euro geshopt, gegeten en/ of gedronken kon worden.

Iedere middag en avond was het volle bak bij de tributes in de Live 2000-tent. Optredens waren er onder meer van De Neil Young Mirror Band (Neil Young), The Fortunate Sons (Creedence Clearwater Revival) en The 40 Watt Band (R.E.M.). Ook wisten The Cosmic Carnival en Golden Years het publiek te ontroeren met hun odes aan de overleden muzikale helden Christine McVie van Fleetwood Mac en David Bowie. 

(Tekst gaat verder onder de foto) 

Foto: Jurrian Bevelander

De tientallen oude platenhoezen bij de Live 2000 expositie in De Gooische Brink bracht bij menig bezoeker jeugdherinneringen boven en soms spijt over verdwenen platencollecties. De voorstellingen in het Filmtheater trokken volle zalen, waar documentaires te zien waren van onder meer Candy Dulfer en Leonard Cohen. 

Dansliefhebbers wisten massaal de weg naar De Vorstin te vinden voor de uitverkochte editie van dansavond Soul Food. Eerder in de week kon er ook niemand meer bij tijdens de Top 2000 Quiz en waren bijna alle plaatsen gevuld bij de speciale Top 2000-editie van het Open Podium.

(Tekst gaat verder onder de foto) 

Foto: Jurrian Bevelander

Directeur Wilco Witte van de Vorstin is na afloop zeer tevreden: “Wij waren blij om te zien dat mensen in zulke grote getale zijn gekomen naar de Live 2000-tent en De Vorstin. Je merkt echt dat na corona dit soort evenementen belangrijk zijn voor mensen. Het blijft erg fijn om samen te komen en samen te genieten van livemuziek. Een persoonlijk hoogtepunt was voor mij de eerste avond bij The Cosmic Carnival en hun Fleetwood Mac-tribute. De volle tent en het bevlogen optreden zette meteen de toon voor deze ijzersterke editie van Live 2000.”