Kees en Jannemieke zijn elkaar niet kwijtgeraakt in de drukke jaren, maar maken bewust tijd voor elkaar vrij.
Kees en Jannemieke zijn elkaar niet kwijtgeraakt in de drukke jaren, maar maken bewust tijd voor elkaar vrij. Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Wij doen alles met zorg en aandacht’

Mensen Zaterdagportret

‘Neeee, nou wordt-ie mooi!!!!’ Vrolijk imiteert Auke in de kleine keuken van Puur Smaeck zijn grote held André van Duin. Jannemieke lacht. “Die houdt voorlopig niet meer op. Hij kent het hele repertoire van Van Duin.” Jannemieke en Kees. Een echtpaar, een ondernemend stel en stiekem verliefd geworden op Hilversum.

Hoewel ze beiden geen geboren Hilversummers zijn, voelen ze zich inmiddels wel zo. Niet zo vreemd ook als je bedenkt dat Jannemiek en Kees Verhoeff dertig jaar geleden neerstreken in de Mediastad. “We komen uit Utrecht en vierden in Hilversum elk jaar Koninginnedag. Het verjaardagsfeestje van onze toenmalige koningin vierden we in de Biersteeg.” 

Ze zijn al dertig jaar een stel, de eerste kus werd gegeven onder een lantaarnpaal en ze leerden elkaar kennen op dansles. Onafscheidelijk en het plezier, liefde en respect voor elkaar spat er vanaf. Ze zijn elkaar niet kwijtgeraakt in de drukke jaren, maar maken bewust tijd voor elkaar vrij. Hun toenmalige woonplaats Utrecht lieten ze achter zich; de aantrekkingskracht van Hilversum was groot en..