Marjoleine van Kalken: "Hilversum-Noord is upcoming."
Marjoleine van Kalken: "Hilversum-Noord is upcoming." Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Dansende fotografe geeft Hilversum-Noord kleur

Mensen Zaterdagportret

Een cafeetje in Hilversum-Noord. Dat zou leuk zijn en hoe moeilijk is het? Noord is een geweldige wijk, ze woont er nu vijf jaar. Heeft al de nodige bewoners voor haar lens gehad. Ze voelt zich hier thuis. En met haar opvallende en vrolijke verschijning kleurt Marjoleine van Kalken de wijk. Een gesprek over Hilversum, fotografie, hippie-ouders en het syndroom van Waardenburg.

Waar spreken we af? Mout? Of nee, Van Kalken heeft een beter idee: Meddens. Want die heeft zo’n mooi muurtje waar de fotograaf vast een mooi plaatje kan maken. De weersvoorspellingen in de gaten houdend hebben we al snel door dat het die dag geen terrasweer wordt. Binnen dus. Of tussen de buien door buiten. Op de afgesproken tijd zit de Hilversumse al aan haar koffie. Een fotograaf die een fotografe op de foto zet. “Ja, ik vind dat lastig. Als je achter de camera staat dan heb je zelf de regie.” 

Fotograaf Bastiaan Miché laat zich niet van de wijs brengen en fotografeert de steeds bewegende Van Kalken met minimale aanwijzingen. In haar lange roze jas en rode bloesje wordt ze bijna één met het drukke roze Meddens-behang. Ze danst als ze ze..