Ty, Edwin Spee, Debbie Aarts, Jazz en wethouder Van Rijn en Scheepers geven de aftrap.
Ty, Edwin Spee, Debbie Aarts, Jazz en wethouder Van Rijn en Scheepers geven de aftrap. Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Bibian Mentel Playground tussen Hilversum en Loosdrecht is er over enkele maanden

Buurt / wijk

“We verwachten één keer in de maand een ziekenauto, anders voldoet-ie niet aan de eisen”, lacht Edwin Spee, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Bibian Mentel, bij de officiële presentatie dinsdagmiddag van de Bibian Mentel Playground.

Op Sportpark Loosdrecht, op het grasveld tussen onder meer petanqueclub De Gooiers en voetbalverenigingen Victoria en BZC’13, zijn alle betrokkenen bijeengekomen om de komst van de zogenoemde pumptrack te vieren. Er is taart en frisdrank. En enthousiasme. Het idee voor deze coole wielenbaan van asfalt waar alle voertuigen zonder motor op kunnen, is namelijk niet bedacht voor jongeren, maar door jongeren: de broers Jazz en Ty. Bijzonder is bovendien dat echt iedereen - ook diegenen in een rolstoel - hier terecht kan. 

De twee broers ontdekten de pumptrack tijdens de zomervakantie van 2019 in Zwitserland, waren hier toen dagelijks te vinden en bedachten hoe gaaf het zou zijn als er ook zo’n baan in de buurt is. Vlak daarvoor waren zij vanui..