Vertegenwoordigers van de betrokken stichtingen en twee leerlingen bij de nieuwe bus.
Vertegenwoordigers van de betrokken stichtingen en twee leerlingen bij de nieuwe bus. Foto: De Kleine Prins

Mede dankzij bijdrage overleden taxichauffeur heeft De Kleine Prins in Hilversum geheel nieuwe bus

Mensen

De in 2018 overleden taxichauffeur Gerard Kok reed dagelijks enkele leerlingen van De Trappenberg van huis naar school. Daar heeft hij zulke bijzondere herinneringen aan overgehouden dat hij de school voor speciaal onderwijs heeft opgenomen in zijn testament. 

Mede daardoor heeft de school een geheel nieuwe bus kunnen aanschaffen. En dus was het feest maandagmiddag bij De Kleine Prins, zoals de school sinds enkele jaren heet, in Hilversum. Op het terrein aan het Oostereind was tussen de buien door de feestelijke onthulling (met rode loper) van het geheel nieuwe voertuig: een Mercedes-Benz Sprinter. “Er komt nog een mooie belettering”, verzekert schooldirecteur Toon Smits. 

Op De Kleine Prins in Hilversum krijgen zo’n 250 leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking en leerlingen die langdurig ziek zijn, onderwijs, opvoeding en pedagogische begeleiding. Dagelijks worden zij naar school gebracht door zo’n veertig tot vijftig taxichauffeurs, vertelt Smits. “Als taxichauffeur heb je een..