Voel je niet alleen sterk en fit, maar ook gezond en vrolijk!
Voel je niet alleen sterk en fit, maar ook gezond en vrolijk! Foto: Happy Bodies Hilversum
Advertorial

Krachttraining: de sleutel tot een langer en gezonder leven

Commerciële bijdrage

HILVERSUM - Voor diegene die de jaren voorbij vinden vliegen; er is hoop. Iedereen kan levensjaren bijboeken. 200.000 jaar geleden stonden wij bekend als jager-verzamelaar, 10.000 jaar geleden als landbouwer, maar de laatste 100 jaar welvaart maakt ons ziek!

Door de evolutie heen is de mens rechtop gaan lopen, heeft grotere hersenen gekregen, en is ook veel ouder gaan worden. Met alle gevolgen van dien. Voor een lang gezond leven heb je spierkracht nodig. Maar onze huidige leefstijl zorgt er juist voor dat we dat heel snel verliezen. Het resultaat; we worden minder gezond oud (we leven gemiddeld 16 jaar met een chronische ziekte voor we overlijden).

Zonder krachttraining verlies je al 1 tot 3% spierkracht per jaar. Daarom heeft World Health Organisation (WHO) dit verlies van spierkracht en spiermassa ook erkent als officiële aandoening; Sarcopenie. Spieren die intensief gebruikt worden gaan daarnaast ook myokines produceren. Deze hormoonachtige stoffen helpen bij het afbreken van vet, verminderen van ontstekingen en versterken van het immuunsysteem. Maar helaas gebruiken we onze spieren te weinig.

2.000 Stappen
Gemiddeld zetten we nog geen 2.000 stappen per dag en gebruiken we onze spieren zelden nog intensief. Het gevolg daarvan is dat we geen myokines meer produceren waardoor ons lichaam voortijdig ouder en zwakker wordt.

Hoe welvarender een land is, hoe comfortabeler de bevolking leeft. Dit gaat gepaard met het verschijnen van welvaartsziektes, zoals: hart-en vaatziektes, kankers, diabetes, dementie, obesitas. De lijst houdt hier niet op. Ook aandoeningen zoals rug-en nekklachten, artrose en artritis, burn-out en depressie komen veel meer voor in landen die welvarend zijn.

Krachttraining
Terug leven als een jager-verzamelaar is niet meer mogelijk. We moeten dus een andere manier vinden om de myokines te activeren. Beweging alleen is niet voldoende om de afbraak van kraakbeen en spiermassa tegen te gaan. Toch is de oplossing vrij eenvoudig: tweemaal per week krachttraining.

Gerichte, gecontroleerde krachttraining met gedoseerde groeiprikkels maakt iedereen sterker en gezonder. Elke fysieke trainingssessie prikkelt de hersenen meer dan kruiswoordpuzzels of uitdagingen op je werk. Het voorkomen van dementie wordt op die manier ineens realistisch.

Happy Bodies
Structureel en op een juiste manier thuis aan krachttraining doen is niet eenvoudig. Happy Bodies Hilversum heeft de kennis en kunde in huis om je te helpen. Voel je niet alleen sterk en fit, maar ook gezond en vrolijk!

Want: who doesn’t want to age like a fine wine? Laat ons je helpen gezond oud te worden met behulp van krachttraining. En het beste van alles? De training duurt maar 35 minuten per keer! Benieuwd naar jouw spierleeftijd? Wees krachtig en sterk, maak een afspraak voor een test.

www.happybodies.nl

Herenstraat 12
1211CB Hilversum