Bert Beck (r.) overhandigt badkamercheque aan de familie Figge.
Bert Beck (r.) overhandigt badkamercheque aan de familie Figge. Foto: Bastiaan Miché

Familie Figge wint badkamercheque

HILVERSUM Met een waardecheque van 5.000 euro, bloemen en een fles bubbels in zijn hand én een lach op zijn gezicht, stapt Bert Beck, directeur van Sanidirect Hilversum dierenwinkel Langhout binnen. Mede-eigenaar van de dierenspeciaalzaak Arthur Figge en zijn partner Debbie Griffioen zijn de gelukkigen. Zij winnen hun pas gekochte badkamer bij Sanidirect Hilversum bijna helemaal terug.  

Met de smoes dat hij een klein prijsje voor Figge heeft en deze even langs wil brengen, weet Beck zeker dat Figge aanwezig is. Figge belt direct zijn partner die net hun dochter naar een feestje heeft gebracht, om ook te komen. Vervolgens komt Beck de winkel binnen met de grote prijs in zijn handen. Beck: "Ik zei dat ik een kleinigheidje had. Dat is iets anders uitgevallen."  

Met een grote verbouwing in het vooruitzicht, moesten Figge en Griffioen alleen nog de badkamer uitzoeken. De eerste badkamerzaak waar ze binnenliepen, was de recent verbouwde en overzichtelijke showroom van Sanidirect Hilversum. "Het gevoel was direct goed, ze namen echt de tijd voor ons. En ik hoefde niet te onderhandelen, het was allemaal direct helder", vertelt Figge.
Zwarte tegels in visgraat op de muur, een natuurstenen blad met twee wastafels, koperen kranen en een ronde spiegel met koperen rand. Griffioen vertelt: "Hans, de verkoper, maakte onze badkamer in 3D op de computer en zo kon je meteen zien hoe het zou worden. Toen hij zei dat we na aankoop nog dingen konden aanpassen, hebben we het gedaan. Hans heeft ons geweldig geholpen."
Trots laat Griffioen op haar telefoon de nieuwe badkamer in 3D zien. "Dat is toch ook leuk, zo kun je aan iedereen laten zien wat voor badkamer je krijgt." In maart wordt de nieuwe badkamer geplaatst.
Het meedoen aan de ballenbadactie van Sanidirect, hoefde niet per se van Figge. Figge vertelt: "Hans vroeg: Willen jullie meedoen? Hij vertelde over de landelijke actie, dat wie voor het eind van het jaar een nieuwe badkamer kocht, diegene 5.000 euro kon winnen. Er waren landelijk drie hoofdprijzen. Ik win nooit wat, zei ik nog. Maar goed, ik deed wel mee. En moet je nou kijken. Waanzinnig. Dat is een lekker begin van het jaar."
In de actieweek zijn in de 27 winkels van Sanidirect 250 badkamers verkocht. De familie Figge is een van de hoofdprijswinnaars en ontving de waardecheque ter waarde van 5.000 euro. Zij kochten hun badkamer bij Sanidirect Hilversum aan de Verlengde Zuiderloswal 32, boven Gamma. Sanidirect Hilversum is al tien jaar in Hilversum te vinden voor een complete badkamer, tegels of los sanitair.