De Avond vol licht vorig jaar.
De Avond vol licht vorig jaar. Foto: Bastiaan Miché

Tweede 'Avond vol licht' voor iedereen die dierbare verloor

HILVERSUM Begraafplaats Zuiderhof in Hilversum is woensdag 1 februari voor het tweede jaar op rij het decor van een ‘Avond vol licht’; voor alle mensen die een dierbare hebben verloren.  

De jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst, een idee van inmiddels oud-burgemeester Pieter Broertjes, is in de aula op de prachtig uitgelichte begraafplaats. Vorig jaar was een Avond vol licht bedoeld voor mensen die in coronatijd of aan corona een dierbare hebben verloren. Dat werd een zeer bijzondere bijeenkomst. Dit jaar wordt echter stilgestaan bij iedereen die verlies kent in zijn of haar leven.
Belangstellenden worden uitgenodigd hun dierbare muzikaal in het licht te zetten. "Wij herdenken met u, al die dierbaren die wij dagelijks missen in ons leven”, is daarbij de boodschap van Uitvaartstichting Hilversum. Er zullen wat woorden gesproken worden en daarna is de muzikale herdenking. Het muzikale duo LUIZTER zal met woord en muziek het programma invullen.
Er zijn ongeveer 150 zitplaatsen en de uitvaartstichting verwacht een grote opkomst. Kom op tijd, is daarom het advies. Bezoekers krijgen een kop thee of koffie en een kaars bij binnenkomst. Na afloop is er gelegenheid om bij het graf van een dierbare deze kaars te branden of deze kaars mee naar huis te nemen. Zo ook is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje, nog wat informeel na te praten en te genieten van het prachtige licht rond de aula en op de begraafplaats.