Deel Kleine Drift wordt fietsstraat

HILVERSUM De Kleine Drift, tussen de Larenseweg en Zuiderweg, gaat later dit jaar op de schop. De gemeente Hilversum wil dit wegdeel inrichten als fietsstraat, waarbij de auto te gast is. Als het gaat om veiligheid, effectiviteit en haalbaarheid is dit ‘de meest effectieve maatregel’.

Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Donderdag staat het onderwerp op de agenda van de raadscommissie. Gevraagd wordt om voor die klus 140.000 euro beschikbaar te stellen voor deze tijdelijke maatregel.
Aanleiding voor het voorstel is een door de gehele raad aangenomen motie, in juni vorig jaar. Daarin is het verzoek aan het college van burgemeester en wethouders om dit wegdeel, vooruitlopend op de verdere ontwikkeling van Bruisend Hart zo veilig mogelijk in te richten.
Het voorstel van nu geeft invulling aan die motie, aldus het college. De afgelopen maanden zijn er vier scenario's onderzocht op haalbaarheid en effectiviteit. Naast het realiseren van de fietsstraat waren dit het aanpassen van de kruising Kleine Drift - Zuiderweg, eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer én het aanbrengen van belijning. De fietsstraat, met de auto te gast, komt als winnaar uit de bus. De maatregel is wel een tijdelijke, omdat dit deel bij de toekomstige plannen van die gebied vervalt.

Meer hierover op Gooieneembode.nl/extra