Beste politicus van Hilversum: stemmen kan nu

HILVERSUM Wie was het afgelopen jaar de beste politicus van Hilversum? Dat is de komende weken weer de grote vraag bij de jaarlijkse verkiezing van de Gooi en Eembode en het Politiek Debat Hilversum. Zoals ieder jaar zijn er twee prijzen te verdelen: de vakprijs en de publieksprijs. Voor die laatste categorie zijn zes raadsleden genomineerd. Stemmen kan vanaf nu.

De verkiezing voor beste politicus van Hilversum is ieder jaar in januari. Bij de vakprijs is het de bedoeling dat de politici elkaar beoordelen en uiteindelijk één iemand de meeste punten krijgt en zichzelf ‘de beste' mag noemen. Bij de publieksprijs - de Frans Vrolijk Award, ooit in het leven geroepen door Hilversummer (en oud-raadslid) Marco van Stralen - is het woord aan de Hilversumse kiezer. Eerdere winnaars waren onder meer Léonie Sazias, Saami Akrouh, Bianca Verweij en (vorig jaar) Annemarie den Daas. Zij won trouwens toen ook de vakprijs.
Net als vorig jaar heeft een jury, bestaande uit verslaggevers van deze krant en vertegenwoordigers van het Politiek Debat en Hilversum Verbonden, de genomineerden voor deze publieksprijs uitgekozen. Dat zijn er dit keer zes. De namen zijn op volgorde van de grootte van de partij: Regie Redmeijer (Hart voor Hilversum), Jacobine Exel-van Dijk (CDA), Edwin Göbbels (Democraten Hilversum), Jacqueline Kalk (PvdA), Paul Vonk (SP) en Frederique Durlacher (BVNL). Opwww.gooieneembode.nl stata vermeld waarom deze politici zijn genomineerd.

Stemmen kan via de website www.hilversummers.nl. De prijsuitreiking van zowel de publieks- als vakprijs is begin februari. De komende weken houden we u in de krant én op de website meerdere malen (door het vermelden van de tussenstanden) op de hoogte.