In de Zoutkeet is een Repar Café.
In de Zoutkeet is een Repar Café.

Donderdag 12 januari

Warme maaltijd

17.00 uur | Leger des Heils

Het is vandaag weer Ratatouille dag bij het Leger des Heils. Op deze donderdag ben je van harte welkom voor een heerlijk driegangen diner voor € 5,00. Laat even weten dat je komt door te bellen naar 06-13062672. 

Vrijdag 13 januari

Glas-sieraad

10.00 uur | Viore 

Creatieve workshop: glas-sieraad maken: met glas kun je hele mooie dingen maken. Een sieraad bijvoorbeeld, zoals oorbellen, een hanger of een broche. Kosten voor deelname bedragen 10 euro. Aanmelden kan via aanmelden@viore.org. 

Wandeling Heikracht

10.00 uur | Zuiderhof

In het nieuwe jaar weer heerlijk aan de wandel. De start is bij de parkeerplaats van begraafplaats Zuiderhof. Niet zoals gebruikelijk om 14.00 uur maar om 10.00 uur. De wandeling duurt crica twee uur en gaat over de Hoorneboegse heide en bosgebied Einde Gooi.  

Diependaal zingt

19.30 uur | Diependaalse kerk

Op vrijdag 13 januari is er een zangavond in de Diependaalse Kerk. We zingen bekende liederen tot eer van God. Op deze avonden wordt geen meditatie gehouden. Aanvang zangavond is om 19.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.  

Zaterdag 14 januari

Repair Cafe

11.30 uur | De Zoutkeet

Zaterdag 14 januari is er weer een Repair Café. Iets kapot? Gooi het niet weg, maar laat het repareren door onze kundige vrijwilligers. Je bent vanaf 11:30 uur welkom in de Zoutkeet, Zoutmanlaan 3. We nemen reparaties aan tot ongeveer 12.45 uur. Tot dan.

De Blauwe Vinkjes

20.00 uur | De Kruisdam

Cabaretduo Blauwe Vinkjes bestaat uit Manon Blaauw en Kevin van den Berg. De theatermakers wonnen in 2021 de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Hun voorstelling is een snelle aaneenschakeling van sketches en liedjes. 

Zondag 15 januari

Pianoconcert Ben Kim

16.00 uur | MCO

Ben Kim Ben Kim, geboren en getogen in Portland, Oregon, trad op in grote zalen over de gehele wereld. Een uitzonderlijk fenomeen onder pianisten van zijn generatie. Hij speelt in het MCO werken van Mozart en Prokofjev.

Maandag 16 januari

Open Huis (inloop)

10.00 uur | Leger des Heils

Zin in een kop koffie, gezelligheid, een leuke activiteit of een goed gesprek. Loop dan eens binnen in onze Huiskamer van de Buurt. Het Leger des Heils is er niet alleen voor mensen die hulp nodig hebben, maar voor iedereen. 

Beste schaker Hilversum

20.00 uur | Marktplein centrum

Beste schaker van Hilversum, open snelschaaktoernooi (vanaf 18 jaar) in Mout, Marktplein Hilversum. Vanaf 20 uur op maandagavond 16 januari 2023. Geen inschrijfgeld. Organisatie: HSG/Stichting Hilversum Schaakt.

Dinsdag 17 januari

Wandelen bij Viore

11.00 uur | Viore

Wandelen kan zorgen voor het verminderen van stress en onzekerheid en kan de veerkracht vergroten. De natuur werkt daarbij rustgevend en ontspannend. Na afloop van de wandeling is er soep in de gezellige huiskamer van Viore. 

OOK-rouwcafé 16-18 uur

16.00 uur | Begraafplaats Bosdrift

Voel je welkom in de “Huiskamer van Springer”.Hier tref je elke derde dinsdag van de maand lotgenoten van de vereniging Ouders Overleden Kind, voor een gesprek, wandeling. Meer info: www.oudersoverledenkind.nl/agenda 

Hilversum in Gesprek

19.30 uur | Filmtheater Hilversum

De eerste gast van het nieuwe jaar is journalist Marcel Gelauff. Hij neemt plaats aan de ronde tafel tegenover Pieter Broertjes. Na het interview wordt om 21.00 uur in dezelfde zaal de keuzefilm van Marcel vertoond: The Village, van regisseur M. Night Shyamalan. Voor kaarten, zie filmtheaterhilversum.nl.

3 Generaties voor Klimaat

19.30 uur | VONK

Hoe beschermen we onze leefomgeving en waar gaan de verkiezingen in maart over? Drie generaties van ondernemers en politici delen hun tips op 17 januari in VONK. Mét gratis hapje en drankje! Meld je aan via: gooienvecht@partijvoordedieren.nl.

Verdwenen Spoorlijnen

19.45 uur | St. Joseph

"Van Sneue Lijntjes en Verdachte Dijkjes", presentatie van Michiel ten Broek en Victor Lansink, deze doen al jaren onderzoek in archieven, als vooral ook "in het veld". Organisatie NVBS. Entree leden 3,50 euro, niet-leden 5 euro. Meer informatie nvbs.com.