Scheperkamp wint EK sprint

HILVERSUM Merijn Scheperkamp heeft bij het Europees kampioenschap deze week sprint de titel gepakt. In Hamer was de Hilversummer het snelst over vier afstanden. 

De 22-jarige Scheperkamp bezette na vrijdag, toen alle schaatsers ook al een 500 en 1000 meter reden, de tweede plaats in de tussenstand, achter topfavoriet Hein Otterspeer. Zaterdag nam de schaatser van Jumbo-Visma de koppositie over door in een rechtstreeks duel op de 500 meter Otterspeer (die bijna onderuit ging) te verslaan.  
In de afsluitende 1000 meter moest Scheperkamp weliswaar iets inleveren van die voorsprong op zijn belangrijkste concurrent, maar uiteindelijk bleek de tijd van 1 minuut en 9 seconden precies voldoende voor de Europese titel. Otterspeer, die de laatste 1000 meter won, pakte het zilver. Het brons was voor de Est Marten Liiv.
Dat Scheperkamp uiteindelijk de Europese titel pakte, is meer dan terecht. De Hilversummer eindigde bij alle vier de afstanden tijdens het toernooi op het podium; hij werd drie keer tweede en won één afstand.