Hilversummers opgepakt voor bedreiging

HILVERSUM De politie heeft afgelopen week twee Hilversummers opgepakt vanwege een poging tot afpersing en bedreiging in Breda. Ook een Utrechter is opgepakt als verdachte in de zaak. 

Het incident vond plaats op donderdag 5 januari in een woning in de Bredase wijk Sportpark. Drie mannen bedreigden met een vuurwapen een 58-jarige man en zijn zoon en eisten een flink geldbedrag. Achtergrond is vermoedelijk een zakelijk conflict, meldt de politie.
De recherche in Breda kwam al snel enkele verdachten op het spoor, waarna vrijdag een 28-jarige Hilversummer werd opgepakt. Zondag werden de andere Hilversummer, ook 28 jaar, en de 32-jarige Utrechter aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.


Arrestatie na steekincident

HILVERSUM Bij een steekincident aan de Oude Amersfoortseweg in Hilversum is maandagavond een persoon gewond geraakt. Even later is een verdachte aangehouden. 

Het incident vond rond 22.00 uur plaats. De ambulance met daarin het slachtoffer stond vlak voor de spoorwegovergang. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Zo’n beetje op datzelfde moment gingen honderd meter verderop agenten een portiekflat binnen ter hoogte van schroevenfabriek VSH. Daarbij zou ook een deur van een woning zijn geforceerd.
Al snel gingen enkele agenten er haastig vandoor. Niet veel later werd aan de Langestraat een verdachte aangehouden. De politie doet verder geen mededelingen over de zaak, omdat het incident zich ‘achter de voordeur’ afspeelde.


Aanrijding De Uylplein

HILVERSUM Bij een aanrijding op het Den Uylplein in Hilversum is zaterdagavond een fietser gewond geraakt.

De fietser wilde de Johannes Geradtsweg oversteken toen hij werd aangereden door een automobilist. Het slachtoffer viel hard en raakte even buiten bewustzijn. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. Waarschijnlijk reed een van de twee betrokkenen door rood.