Politiek kraakt voorstel voor Kleine Drift als fietsstraat

HILVERSUM De Kleine Drift langs het Oosterspoorplein staat niet bepaald bekend als het meest verkeersveilige deel van Hilversum. De politiek wil ook best geld vrijmaken om dit probleem op te lossen. Het wegdek inrichten als fietsstraat wordt echter niet beschouwd als oplossing. 

Dat werd deze week duidelijk tijdens de raadscommissie Commissie Ruimtelijke Ordening en Projecten, waarin de politiek het collegevoorstel besprak om dit deel van de Kleine Drift in te richten als (roodgekleurde) fietsstraat, waarbij de auto te gast is. De kosten voor deze tijdelijke oplossing: 140.000 euro.
Aanleiding voor dat voorstel was een door de gemeenteraad unaniem gesteunde motie vorig jaar om voor de definitieve inrichting van het gebied (Bruisend Hart) een tijdelijke oplossing te vinden om de verkeerssituatie veiliger te maken. De fietsstraat werd beschouwd als beste van vier mogelijke oplossingen. Bewoners zouden eventueel in een later stadium hun zegje kunnen doen om zodoende het plan iets aan te passen.
Bij de bespreking donderdag toonde voorzitter Patrick Weening van Bewonersvereniging OosterSpoorPlein en omgeving direct al zijn ongenoegen over het voorstel en ook de commissieleden plaatsten vraagtekens bij het voorstel. Zo was onduidelijk of de weg daadwerkelijk veiliger zou worden met deze maatregel en vroegen sommigen zich waarom er niet vooraf met de bewoners was gesproken.
Wethouder Karin Walters stelde daarom voor het voorstel terug te nemen en eerst met de bewoners én ondernemers van de Kleine Drift in gesprek te gaan. Het idee voor het opheffen van die Kiss & Ride langs de Kleine Drift zou zij meenemen. “Dan kijken we of we met dit of een ander voorstel terugkomen”, aldus de wethouder. “Het kan ook zijn dat ik nergens mee terugkom.”

Lees het hele verhaal op Gooieneembode.nl/extra