Werk van Carla Kleekamp.
Werk van Carla Kleekamp. Foto: ARTHilversum

‘Japan als inspiratiebron’ bij expositie ART Hilversum

HILVERSUM De kunstenaars van ART Hilversum starten het jaar met een heel bijzondere tentoonstelling. Het thema is ‘Japan als inspiratiebron’.

Er zijn etsen te zien van Carla Kleekamp, Japans georiënteerde kamerschermen van haar dochters, papierkunstwerken van Peter Samsom en nog veel meer. De hele galerie ademt de sfeer van Japan als inspiratiebron, aldus voorzitter Ineke van de Rotte van ART Hilversum. Carla Kleekamp is erg beïnvloed geweest door een studiereis naar Japan, waar ze een Chinese leermeester ontmoette van wie ze vijf jaar lang les kreeg.  
Ook bijzonder is het abstracte fotowerk van Hazel Ling en de keramiek van Francoise Stoop. Peter Samsom, die een eigen galerie heeft aan de Zeedijk, past met zijn Japanse portretten van papier uitstekend in deze expositie.
Daarnaast maken schilderijen en beeldhouwwerk van Barbara Houwers en het servieswerk van Romanina Mandricardo de verzameling van door Hilversumse kunstenaars gecreëerde kunst compleet.
De tentoonstelling is tot eind februari te zien op het adres Kerkstraat 92 en is open van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.