De jongeren werden onherkenbaar in beeld gebracht.
De jongeren werden onherkenbaar in beeld gebracht. Foto: Politie Midden Nederland

Drietal slopers van bus meldt zich bij politie

HILVERSUM Drie jongens van de pakweg twaalf busvandalen die in oktober vorig jaar vernielingen aanrichtten in een bus van Hilversum naar Huizen hebben zich gemeld bij de politie. Dat meldde de politie Gooi en Vechtstreek deze week op Twitter. 

Aanleiding is het bericht van de politie Midden-Nederland waarop was te zien hoe een groep jongeren in een bus, die reed van Hilversum naar Huizen, onder meer stoelen sloopten en noodhamers lostrokken.
De drie jongens die zich naar aanleiding van de beelden hebben gemeld bij de politie komen uit Blaricum (19 jaar) en Huizen (20 en 21 jaar), vertelt een woordvoerder. Deze week zal de politie met hen in gesprek gaan en moet onder meer duidelijk zijn wat hun rol was en wie er nog meer betrokken waren bij de vernielingen.

Deze vernielingen vonden plaats in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober. De buschauffeur kon op dat moment niet ingrijpen omdat hij op de snelweg reed en op de weg moest letten. De jongeren werden onlangs onherkenbaar in beeld gebracht, omdat zij mogelijk minderjarig waren. Wanneer zij zich niet bij de politie zouden melden, zouden zij wél herkenbaar in beeld verschijnen.
De drie jongeren die zich nu bij de politie hebben gemeld, hebben dat voor zichzelf kunnen voorkomen. De jongeren die zich nog altijd niet bij de politie hebben gemeld, lopen nog wel kans om herkenbaar in beeld te worden gebracht.