De ondernemersvereniging en het college van burgemeester en wethouders.
De ondernemersvereniging en het college van burgemeester en wethouders. Foto: Gemeente Hilversum

Enthousiasme in Hilversum Zuidwest

HILVERSUM Economisch vitale, veilige, duurzame en aantrekkelijke bedrijvenparken realiseren. Dat is de insteek van de zogenoemde gebiedsagenda om de verschillende bedrijventerreinen in Hilversum Zuidwest ook echt op de kaart te zetten. Dinsdag is een eerste stap gezet.

Het Hilversumse college van burgemeester en wethouders hield de wekelijkse vergadering dinsdag op het Havenkwartier en ging met het bestuur van de Ondernemersvereniging Hilversum Zuid West in gesprek over de plannen voor de komende tijd. Daarbij werd de zogenoemde startnotitie gebiedsagenda Zuid West vastgesteld en kregen de collegeleden een korte rondleiding.
De gebiedsagenda wordt de komende tijd uitgewerkt aan de hand van zes thema's die met elkaar verbonden zijn: Ruimtelijke verdichting voor economische functies, Ruimtelijke verdeling met focus op economische vitaliteit, Duurzaamheid gericht op klimaatadaptatie en energietransitie, Verbetering van de openbare ruimte, Mobiliteit en verkeersveiligheid en Veiligheid en tegengaan ondermijning.
De kwaliteit en kwantiteit van bedrijventerreinen in Hilversum is al jaren een aandachtspunt, stelt de gemeente. "De ruimte voor werken staat onder druk door onder andere het gebrek aan uitbreidingsruimte en door druk op de ruimte voor wonen, mobiliteit en andere functies. Een beter kwantitatief en kwalitatief aanbod van werklocaties draagt bij aan een sterkere economische positie.”
De komende maanden praat de Hilversumse politiek over de gebiedsagenda. In de maanden daarna moet de agenda vormkrijgen en gaat men op zoek naar subsidiegelden, bijvoorbeeld vanuit de provincie, om het gebied op te knappen en te verduurzamen. Ook op dat vlak is een eerste stap gezet, jubelt wethouder Arno Scheepers. “Vers van de pers: voor het maken van de gebiedsagenda stelt de provincie 10.000 euro beschikbaar.”