Bomen langs de Westerhei.
Bomen langs de Westerhei. Foto: Ella van der Lof

Vrijdag 27 januari

'Zij van het Noorden'

16.30 uur | Voorhoeve

De Hilversumse zangeres, tekstschrijver en radiomaker Marlous Lazal zal op vrijdag 27 januari in boekhandel Voorhoeve door journaliste en presentatrice Marga van Praag worden geïnterviewd over haar recent verschenen boek met cd 'Zij van het Noorden'.  

Jouw intentie voor 2023

20.00 uur | De Vereniging

De School voor Compassie organiseert aanstaande vrijdag 27 januari een open avond over het thema ‘Jouw intentie voor 2023’. De avond vindt plaats in Gebouw De Vereeniging aan de Oude Enghweg 19. Het programma duurt tot 21.30 uur. 

Fortepianorecital

20.15 uur | De Morgenster

In de Morgenster speelt veelgevraagd pianist Ronald Brautigam. Naast pianist is hij vooral bekend als een van de belangrijkste fortepianisten van zijn tijd. Sonates van Mozart, Beethoven en Schubert op een originele Graf fortepiano! www.seinconcerten.nl. 

Zaterdag 28 januari

Open huis (inloop)

10.00 uur | Leger des Heils

Zin in een kop koffie, gezelligheid, een leuke activiteit of een goed gesprek? Loop dan eens binnen in onze Huiskamer van de Buurt. Het Leger des Heils is er niet alleen voor mensen die hulp nodig hebben, maar voor iedereen. 

Uitgifte

10.00 uur | Wijkcentrum De Geus

Op zaterdag 28 januari tussen 10.00 en 13.00 uur is er weer een grote uitgifte van (baby)kleding en diverse spulletjes en speelgoed. Deze uitgifte is gratis en voor iedereen die het niet zo breed heeft. 

Bomen in de winter

13.00 uur | Bosingang aan einde van Jacob van Campenlaan

Onder leiding van een IVN gids wandelen we in het bos langs de Westerhei en kijken naar kenmerken van bomen als vorm, takken, knoppen en schors en brengen hem zo op naam. Terug over de hei. Aanmelden is niet nodig. Deelname gratis 

Zondag 29 januari

Verbindingsdrive (bridge)

13.30 uur | Het Verbindingshuis

Elke 1e en 3e zondag gezellige drive. We spelen voorbereide spellen. Na afloop van elk spel geruime tijd voor nakaarten. Een partner meenemen is niet nodig. Aanmelden bij Willem, 06-1960 2539, of info@thuisbridgehilversum.nl. Kosten € 2,50. 

Maandag 30 januari

Gratis salsa en bachata

20.00 uur | Esencia Dance Studio

Om de week kun je je aanmelden voor een gratis proefles Caribische salsa of bachata voor beginners. Bij ons gaat het om gezelligheid, veiligheid, techniek en wederzijds respect. Voor een impressie, zie www.esencia.nl.

Dinsdag 31 januari

Wandelen 

11.00 uur | Viore 

Wandelen kan zorgen voor het verminderen van stress en onzekerheid en kan de veerkracht vergroten. De natuur werkt daarbij rustgevend en ontspannend. Na afloop van de wandeling is er soep in de gezellige huiskamer van Viore. 

Seniorweb

14.00 uur | Bibliotheek Hilversum

Seniorweb is elke dinsdagmiddag aanwezig in Bibliotheek Hilversum. Enthousiaste vrijwilligers helpen je bij al je vragen over het gebruik van je laptop. Gratis, afspraak niet nodig. Iedereen is welkom! 

Country- en linedansen

19.30 uur | de Zoutkeet

Country- en linedance. Elke dinsdagavond vanaf 19.30 uur gezellig linedansen in de zoutkeet. Aanmelden bij Nicoline Majoor, 035 6831644. Of kom gewoon langs voor een avond gezelligheid; als het bevalt zijn de kosten 5 euro per avond.

Gratis salsa en bachata

20.00 uur | Esencia Dance Studio

Om de week kun je je aanmelden voor een gratis proefles Caribische salsa of bachata voor absolute beginners. Bij ons gaat het om gezelligheid, veiligheid, techniek en wederzijds respect. Voor een impressie kun je kijken op www.esencia.nl.  

Woensdag 1 februari

De 3e Helft 

14.00 uur | SV Olympia '25

Gezellig samen actief bezig zijn, dat kan elke week in het clubhuis van SV Olympia '25, Kininelaantje 11, Hilversum. De Derde Helft is er voor alle ouderen (55+) uit Hilversum op de woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Meedoen is gratis! 

Donderdag 2 februari

Kunst 

11.00 uur | Beeldentuin Keigaaf

Beeldentuin Keigaaf. Diverse kunstenaars exposeren er: kunstenaarsduo Lolke vd Bij en Marianne van Dedem met werk in rvs gecombineerd met keramiek, Hilde de Rooij met totems van glas en stenen beelden van Peggy Eras, ook in combinatie met glas.