Politicus van het Jaar: stemmen kan nog steeds

HILVERSUM Hilversummers hebben nog een paar dagen de tijd om te stemmen op een van de zes genomineerde raadsleden bij de verkiezing voor Politicus van het Jaar 2022. Duidelijk is dat iedere stem beslissend kan zijn.

Inmiddels is er al honderden keren gestemd en nog altijd is er niks beslist. Met name het verschil tussen de nummers 1 en 2 in de huidige tussenstand is minimaal. Wie dat zijn, houden we nog even geheim. De zes genomineerden zijn (in willekeurige volgorde) Regie Redmeijer (Hart voor Hilversum), Edwin Göbbels (Democraten Hilversum), Frederique Durlacher (BVNL), Jacobine van Exel-van Dijk (CDA), Paul Vonk (SP) en Jacqueline Kalk (PvdA).
De verkiezing, ooit in het leven geroepen door Hilversummer (en oud-raadslid) Marco van Stralen, van de Gooi en Eembode en het Politiek Debat Hilversum voor beste politicus van Hilversum is ieder jaar in januari. Er zijn twee prijzen: een vakprijs en dus de publieksprijs. Bij de vakprijs is het de bedoeling dat de politici elkaar beoordelen. Uiteindelijk krijgt één iemand de meeste punten en die krijgt de bokaal.
Bij de publieksprijs is het woord aan de Hilversumse kiezer. Stemmen kan nog altijd via het onlineplatform www.hilversummers.nl. Daar staat ook bij de zes kandidaten waarom zij zijn genomineerd.