Het terrein vanuit de lucht.
Het terrein vanuit de lucht. Foto: Bastiaan Miché

Victoria tijdelijk zonder kleedkamers

HILVERSUM De voetballers van HC&FC Victoria moeten het de komende maanden zonder kleedkamers en de bijbehorende douches doen. Het oude paviljoen annex clubhuis is volledig gesloopt. In het najaar staat er een volledig nieuwe accommodatie waarmee de 130-jarige Hilversumse voetbalvereniging zeker de komende vijftig jaar weer vooruit kan.

"Het is even aanpassen en improviseren, maar het is de komende maanden even niet anders”, opent voorzitter William Koot. "Op een zeker moment moet je bepalen wanneer wordt begonnen met de sloop voor de nieuwbouw. Aangezien het nieuwe paviljoen ongeveer op dezelfde plek komt te staan, was slopen noodzakelijk.”
Het tijdelijke clubhuis is nu in een grote tent tussen het tweede en derde veld. En er is een toiletwagen neergezet. Het wedstrijdsecretariaat is voorlopig gevestigd naast de horecatent, vervolgt de voorzitter. "De bouw van een nieuw paviljoen is noodzakelijk omdat we een capaciteitsprobleem hebben. De nu gesloopte accommodatie dateert van 1977 en in die tijd hadden we 600 leden en 23 teams. Nu zijn dat er 1800, die voetballen in 95 teams. Volgens de normen van de KNVB moeten we achttien kleedkamers hebben en dat waren er slechts negen.”
Het bestuur van de HC & FC Victoria, officieel de Hilversumse Cricket & Football Club Victoria opgericht in 1893, is voortvarend en gedegen aan de slag gegaan. De eerste plannen en schetsen werden in het najaar van 2021 gepresenteerd. Daarna volgde het traject van vergunningen en de financiële onderbouwing. In de buitengewone ledenvergadering van 17 mei 2022 is er door de leden de figuurlijke klap op gegeven. "Het kost een paar centen, maar dan krijg je ook wat”, vervolgt de enthousiaste Koot. "In het najaar van 2021 gingen we nog uit van 3 miljoen euro. Nu is de begroting opgehoogd naar 3,8 miljoen, inclusief BTW." De voorzitter meldt dat het bouwproces op schema ligt. Na de sloop ligt de fundering er al in.

Meer hierover op Gooieneembode.nl/extra