Er werden twee mensen aangehouden
Er werden twee mensen aangehouden Foto: Bastiaan Miché

Aangehouden Hilversummers schoten met losse flodders

HILVERSUM Het schietincident zondagavond in een woning aan de Stephensonlaan was voor de verschillende bewoners en winkeliers in het betreffende flatgebouw toch wel even schrikken. De politie is een onderzoek gestart naar het motief, maar weet al dat er geen kogels zijn afgeschoten. 

Een woordvoerder van de politie meldt dat er zondag rond 22.50 uur een melding bij de politie binnenkwam over schoten vanaf het balkon. De politie trof in de betreffende woning twee mannen aan: Hilversummers van 26 en 27 jaar. Zij zijn aangehouden voor verboden wapenbezit. Het pistool is in beslag genomen. Forensische opsporing trof tijdens het uitgebreide onderzoek een aantal hulzen op straat aan. Wat voor pistool het is, wordt nog onderzocht. "Maar het lijkt alsof er met een soort losse flodders is geschoten”, aldus de zegsvrouw. "Het is niet bedoeld om iets af te schieten. Je moet het zien als een soort start- of alarmpistool. Er is dus ook niet op iemand geschoten.”
Op de eerste verdieping van het gebouw, waarvandaan werd geschoten, is de sfeer maandagmorgen rustig. Opvallend is vooral dat de directe buren helemaal niets van de schoten hebben meegekregen. "Ik word normaal overal wakker van en een schot zou je toch moeten horen," aldus de directe buurman, "maar ik heb helemaal niets gehoord.”
Twee jongens die op de groenstrook op de weg staan te wachten op een collega hebben alle ophef wel degelijk meegekregen. "Er was heel veel politie. Dat was wel even schrikken. We kwamen vanuit een uitzending op het Media Park door de traverse en we konden er niet langs. Op zich was het best snel opgelost. Gelukkig is er niemand doodgeschoten.”