Basejumper zwaargewond na sprong

HILVERSUM Een 43-jarige man uit Hilversum is afgelopen week in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na een mislukte parachutesprong vanaf een metershoge windmolen in Zeewolde. 

Dat meldt de politie. Vorige week woensdag rond 20.00 uur ontving de politie een melding dat er twee personen van een windmolen op de Gruttoweg waren gesprongen. De hoogte is zo’n 75 meter. Bij de Hilversummer ging het mis, omdat zijn parachute waarschijnlijk niet goed was opengegaan. Hij raakte zwaargewond en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
De andere man die in de windmolen was geklommen om te basejumpen, een 46-jarige Utrechter, is aangehouden. De politie laat weten dat het niet alleen levensgevaarlijk is om in zendmasten en windmolens te klimmen, het is ook nog eens verboden. Basejumpen is een extreme sport waarbij deelnemers bijvoorbeeld van gebouwen afspringen met een ingeklapte parachute, die pas op het laatste moment opengaat. Ze hebben vrijwel nooit een reserveparachute bij zich.


Verkeerde foto

HILVERSUM Bij het artikel 'Uitslag Fotowedstrijd Hilversum, Pas Op!' in de krant van vorige week is bij de foto een verkeerd bijschrift geplaatst.

Onder de foto met daarop twee personen werd vermeld dat zij de winnaars waren van de wedstrijd. Dat was niet juist. In werkelijkheid waren het Lonneke Oort en Danny Evers, twee oud-winnaars van de wedstrijd. Zij hadden de krant van eind vorig jaar waarin de zestien foto's stonden bewaard, en losten de puzzel op op de dag dat ze elkaar zeven jaar kenden.