'Nieuwe parkeernorm wassen neus'

HILVERSUM De Nota Parkeernormen 2023, waarmee het Hilversumse college van burgemeester en wethouders wonen boven winkels gemakkelijker wil maken, is een wassen neus. Dat stellen pandeigenaren van de Gijsbrecht van Amstelstraat. 

Volgens het bestuur van de BIZ Vastgoed Gijsbrecht verandert er met de Nota ‘weinig tot niets'. "De parkeereis wordt naar boven afgerond bij ontwikkelingen, waardoor er vaak nog precies evenveel parkeerplaatsen nodig zijn", stelt bestuurslid Roelant de Schepper. "Tel daar een exorbitant hoge afkoopsom (van 16.674,25 euro per parkeerplaats, red.) bij op; dit voorstel belemmert het doel om wonen boven winkels mogelijk te maken.'
Het Hilversumse college kwam vorige week met het voorstel aan de raadscommissie om de parkeernormen te verlagen en om in bepaalde gevallen een deel van de verplicht te realiseren parkeerplaatsen af te kunnen kopen. De pandeigenaren op de Gijsbrecht maken zich al sinds 2021 hard voor een uitzondering op de parkeernorm voor de winkelstraat. Het nieuwe voorstel voor een lagere parkeernorm is echter niet met gejuich ontvangen in de Hilversumse winkelstraat. De pandeigenaren van de Gijsbrecht omschrijven het voorstel als ‘een teleurstelling', waarbij weinig tot niets verandert.

Een uitgebreid verhaal hierover staat op Gooieneembode.nl/extra