Afbeelding
Foto: Gooi en Eembode

Ruiten café Dudok ingegooid: schade is een paar duizend euro

Buurt & wijk

HILVERSUM - Wie de voorbije dagen langs café Dudok in Hilversum wandelde, is het mogelijk al opgevallen: twee ruiten van de horecagelegenheid aan de Larenseweg zijn kapot gegooid. De bedrijfsleider heeft geen idee wie de dader is.

De schade aan de ruiten is rond de 2.000 euro, geeft hij aan, en daar komt het logo dan nog bij. Vijanden of boze klanten zijn er voor zover hij weet niet. “Het is ergens twee weken terug ‘s nachts gebeurd. We werden gebeld door de alarmcentrale. En nee, dit heb ik niet eerder meegemaakt.”

Het is voor de bedrijfsleider, die niet met zijn naam op deze website wil staan, de grote vraag wie de bakstenen door de ramen gooide. De dader staat wel op camerabeeld, maar is niet te herkennen. “Uit de beelden blijkt dat het niet echt een dronkenmansactie is, eerder vandalisme. Verderop op de Larenseweg, richting de Jumbo, is hetzelfde gedaan. Ik heb direct aangifte gedaan en de politie heeft het overgenomen. Maar ik begreep al dat ze de zaak hebben gesloten. Er is niemand aangehouden.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


De bedrijfsleider van het café bij het Oosterspoorplein gaat ervan uit dat de ramen ergens volgende week zijn hersteld. De zaak is gewoon open. Vervelend is ook dat klanten er steeds over praten. “Maar ze leven wel met ons mee.”

De politie laat weten dat het incident plaatsvond op maandag 8 mei rond 3.30 uur en bevestigt dat voor nu het onderzoek gestopt. “Maar, mochten we relevante informatie ontvangen dan kan een zaak altijd heropend worden”, aldus een woordvoerder. Hij roept getuigen, die zich nog niet bij de politie hebben gemeld, op dit alsnog te doen. “Daarnaast ontvangen we uiteraard ook nog steeds camerabeelden van rond dit tijdstip.”