Paulien Cornelisse.
Paulien Cornelisse. Foto: Filmtheater Hilversum

Vrijdag 26 mei

Globe Piano Podium

19.30 uur | MCO

De gehele pianoafdeling (zowel docenten als studenten) van Globe CKC (licht en klassiek) geeft een spetterend en afwisselend gratis concert voor jong en oud. Van klassiek tot jazz, van pop tot tango. Voor gratis kaarten zie www.mcogebouw.nl/agenda. 

Zaterdag 27 mei

Fietstocht Gezondheid

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt zaterdag 27 mei de dagtocht Geschiedenis Gezondheidszorg in Hilversum, vertrek 10.00 uur van de Kerkbrink in Hilversum. De kosten zijn drie euro per persoon. Voor meer informatie zie onze website www.fietsgilde.nl. 

Appeltaartconcert

14.00 uur | Viore 

Op zaterdagmiddag 27 mei komen professionele musici van de stichting Appeltaartconcerten met muziek en appeltaart naar ons toe. De toegang tot het concert is gratis. Het is wel fijn als je je van tevoren aanmeldt. Dat kan via aanmelden@viore.org. 

Maandag 29 mei

Open Huis (inloop)

10.00 uur | Leger des Heils

Zin in een kop koffie, gezelligheid, een leuke activiteit of een goed gesprek? Loop dan eens binnen in onze Huiskamer van de Buurt. Het Leger des Heils is er niet alleen voor mensen die hulp nodig hebben, maar voor iedereen.  

Dinsdag 30 mei

Wandelen bij Viore

11.00 uur | Viore 

Wandelen kan zorgen voor het verminderen van stress en onzekerheid en kan de veerkracht vergroten. De natuur werkt daarbij rustgevend en ontspannend. Na afloop van de wandeling is er soep in de gezellige huiskamer van Viore.  

Seniorweb

14.00 uur | Bibliotheek Hilversum

Vanaf 3 januari is Seniorweb elke dinsdagmiddag aanwezig in Bibliotheek Hilversum. Enthousiaste vrijwilligers helpen je bij al je vragen over het gebruik van je laptop. Gratis, afspraak niet nodig. Iedereen welkom.

Paulien Cornelisse

19.30 uur | Filmtheater Hilversum

Op dinsdag 30 mei om 19.30 uur is Paulien Cornelisse te gast in ons filmtheater bij onze maandelijkse talkshow Hilversum in Gesprek. Aansluitend vertonen we haar keuzefilm: 'Groundhog Day'. Paulien wordt geïnterviewd door Cisca Dresselhuys. 

Bezinningsbijeenkomst

20.00 uur | Rozenkruis 

Op dinsdag 30 mei om 20.00 uur is er bij het rozenkruis een bezinningsbijeenkomst met de titel: 'Dichter bij waarheid, door inzicht en observatie van jezelf'. Adres: Koninginneweg 41 Hilversum. Info www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185.  

Woensdag 31 mei

Yoga bij Viore

10.00 uur | Viore centrum voor iedereen die leeft met kanker

Elke woensdag wordt er Yoga bij ziekte en herstel gegeven bij Viore. Bedoeld voor mensen die leven met kanker. Deze yoga is ook voor mensen die van dichtbij het leven met kanker meemaken, zoals naasten en nabestaanden.  

De Derde Helft 

14.00 uur | SV Olympia '25

Gezellig samen actief bezig zijn, dat kan bij SV Olympia '25, Kininelaantje 11. De Derde Helft is voor ouderen (55+) uit Hilversum op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur. Meedoen is gratis! Koersbal, jeu de boules, sjoelen, kubben, walking football.

Over de politie

15.30 uur | Bibliotheek Hilversum

Wijkagent Mirjam van der Meer komt vertellen over haar werk en over hoe je politieagent wordt. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Toegang gratis, inschrijven via onze website noodzakelijk.  

Donderdag 1 juni

Kunst

11.00 uur | Beeldentuin 

Diverse kunstenaars exposeren in beeldentuin Keigaaf: kunstenaarsduo Lolke vd Bij en Marianne van Dedem met werk in rvs gecombineerd met keramiek; Hilde de Rooij met totems van glas; stenen beelden van Peggy Eras, ook in combinatie met glas. 

Invulhulp Energietoeslag

13.00 uur | Wijkcentrum De Geus

Elke donderdag in Wijkcentrum De Geus hulpspreekuur bij het invullen van de energietoeslag voor bewoners die ingeschreven staan bij de gemeente Hilversum. Ook Zorgnetwerk is aanwezig op de dinsdag van 14.00-15.00 uur.  

Powersoos

18.00 uur | Viore 

Viore organiseert maandelijks een avond speciaal voor jongvolwassenen die kanker hebben (gehad): de PowerSooS. Er wordt een lekkere maaltijd verzorgd. Je vindt hier afleiding, gezelligheid en contact met anderen.