Patiënten werden zaterdag welkom geheten door Janneke Brink van Tergooi en wethouder Gerben van Voorden.
Patiënten werden zaterdag welkom geheten door Janneke Brink van Tergooi en wethouder Gerben van Voorden. Foto: Bastiaan Miché

Mega-operatie Tergooi MC succesvol

HILVERSUM Het staat op tal van plekken in deze regio aangegeven: Tergooi MC is verhuisd van de oude ziekenhuizen in Blaricum en Hilversum naar het nieuwe complex in Hilversum. Afgelopen week vond de mega-operatie plaats. En die is succesvol verlopen.

De belangrijkste verandering is dat alle 24/7 spoedeisende ziekenhuishulp en huisartsenspoedzorg (HAP) vanaf nu niet langer in Blaricum plaatsvinden, maar alléén in Hilversum.
Donderdag en vrijdag vonden na maandenlange voorbereidingen de eerste verhuisdagen al plaats, maar zaterdag gold toch echt als D-day. Vanuit Blaricum werden 42 patiënten in speciaal ingerichte verhuiswagens - onder begeleiding van de politie - vervoerd naar het nieuwe ziekenhuis. Vanuit het oude ziekenhuis in Hilversum werden de patiënten die daar lagen - bij elkaar 51 - door een gang van containers vervoerd naar het nieuwe onderkomen.
In Blaricum werden de patiënten uitgezwaaid door onder meer burgemeester Barbara de Reijke van Blaricum en Wolter Odding van de raad van bestuur van Tergooi MC. Hij zag dat de verhuizing soepel verliep. Kleine problemen - computers die niet werken, deuren die niet goed opengaan - werden snel opgelost. In Hilversum werden de patiënten onder meer welkom geheten door Janneke Brink namens de raad van bestuur en wethouder Gerben van Voorden.

12/13