Joyce van Akkeren in de praktijk van Verhaeg Tandartsen.
Joyce van Akkeren in de praktijk van Verhaeg Tandartsen. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversumse maakte bijzondere carrièreswitch: van redacteur bij de omroep naar tandartsassistente

Zorg & Gezondheid

Joyce van Akkeren werkte jarenlang als redacteur en researcher voor verschillende televisieprogramma’s bij de KRO-NRCV. Haar vaste aanstelling liep tot een einde in verband met de bezuinigingen binnen de publieke omroep. Er volgde een zoektocht naar een baan waar ze net zoveel plezier uit haalde. 

Afgelopen oktober viel haar oog toevallig op de vacature voor een tandartsassistent bij de nieuwe groepspraktijk waar haar tandarts zich vorig jaar had gevestigd. De tekst was uitnodigend, parttime werken was mogelijk en zelfs zij-instromers werden uitgenodigd contact op te nemen met de praktijk. En zo sloeg de 56-jarige Van Akkeren een hele nieuwe weg in en wordt zij sindsdien opgeleid tot tandartsassistente bij Verhaeg Tandartsen aan de Koniginneweg in Hilversum.

Hoewel dit een hele andere beroepstak is, blijken er veel overeenkomsten te zijn met het werk bij de omroep. Het continue contact met mensen, jong en oud en van alle rangen en standen. De dagen zijn hectisch en allesbehalve voorspelbaar. “Dat vind ik juist leuk en dat zoek ik o..