De huidige Paulusschool maakt plaats voor de Multifunctionele Accommodatie Hilversum Zuid.
De huidige Paulusschool maakt plaats voor de Multifunctionele Accommodatie Hilversum Zuid. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Paulusschool verhuist tijdens bouw Nieuwe Lelie naar speelplein tegenover De Cocon

Buurt & wijk

Leerlingen van de Paulusschool in Hilversum-Zuid zullen vanaf het nieuwe schooljaar tijdelijk les krijgen in een tijdelijk gebouw dat komt te staan op het speelplein tegenover De Cocon aan de Neuweg. Aanleiding is de bouw van de Multifunctionele Accommodatie Hilversum Zuid (MFA), ook wel bekend als de Nieuwe Lelie. 

De bouw van dat MFA start in de tweede helft van dit jaar. In deze nieuwe twee verdiepingen tellende accommodatie komen naast de Paulusschool onder meer ook het nieuwe buurthuis en Bink kinderopvang/BSO. Tijdens de bouw zal de basisschool elders onderdak moeten krijgen. De keuze is, in overleg met scholenkoepel Alberdink Thijm Scholen, gevallen op de speelplek aan de Neuweg, meldt het college van burgemeester en wethouders. 

Het tijdelijke gebouw komt na de meivakantie op het terrein te staan. Na de zomervakantie krijgen de leerlingen hier maximaal twee jaar les. Vervolgens verhuizen zij terug naar het geheel nieuwe gebouw aan de Irisstraat. Van belang voor AT Scholen was dat het tijdelijke onderkomen dichtbij de huidige locatie zou ligge..