Klusklooster
Klusklooster Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Het principe van het Klusklooster is eenvoudig: vraag wat je nodig hebt, deel uit wat je over hebt’

Mensen Zaterdagportret

Hij is dol op klussen én goede gesprekken. Maar goede gesprekken voeren tijdens het klussen vindt-ie helemaal ultiem. Jaco Meerveld, 46 jaar, getrouwd, vader van drie zonen is oprichter van het Klusklooster op de Korte Noorderweg. Daarnaast runt hij ook nog samen met een vriend zorgboerderij Bruintjes vlakbij Baambrugge. Aan energie en tijd geen gebrek.

Nee, hij is geen échte Hilversummer, maar dan ken je toch nog wel een beetje horen, of niet soms? Meerveld is geboren en getogen in Rotterdam en vindt Hilversum een multifunctioneel goed gelukt dorp. Punt. Een woonplaats is toch maar gewoon de plek waar je woont? “Ik voel me met name thuis bij mijn vrouw. Bij haar is de plek waar ik mag zijn met mijn gekke fratsen.” 

Maar vertel, hoe raakt een Rotterdammer verzeild in het Gooi? Meerveld grijnst. En besluit bij het begin te beginnen want anders is er geen touw aan zijn verhaal vast te knopen. “Kijk, als tiener zat ik op de mavo, maar ik struikelde daar. Ik had werkelijk geen idee wat ik wilde worden. Echt goed ging het daar niet en ik kapte met de mavo en ging naar de leao, een administrat..