Rianne Steenbeek met haar drie honden.
Rianne Steenbeek met haar drie honden. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Asielbaas’ van Crailo: ‘Wij hebben hier dieren met een rugzak, maar ook mensen met een rugzak’

Mensen Zaterdagportret

Ze was op 1 januari dit jaar tien jaar werkzaam als beheerder bij Dierenasiel Crailo, maar een vertrek is voor de Bussumse Rianne Steenbeek absoluut niet aan de orde. Zeker niet nu de realisatie van een geheel nieuw complex tegenover het afvalstation van de GAD in Hilversum aanstaande is. “We willen een dierenwelzijn ++.”

Het is druk deze zonnige ochtend in en rond het toch wel verouderde pand aan de Nieuwe Crailoseweg. De parkeerplaats staat vol met auto’s en in de fietsenstalling vol met tweewielers. En ook binnen de opvang zelf is het druk. Voor de opvang van honden geldt er zelfs een wachtlijst. “Het is overvol, hebben 45 honden nu. Qua katten is het wel superrustig”, aldus Steenbeek.

De 38-jarige beheerder komt niet uit ‘t Gooi. De geboren Rotterdamse groeide op in Zaltbommel en ging na haar dierenverzorgingsopleiding aan de slag bij een hondenschool. Vervolgens zag zij een vacature voor dierenverzorger bij Crailo. Zij solliciteerde en werd aangenomen. Even vertrok zij nog naar een dierenasiel in Zaltbommel, maar ruim tien jaar terug keerde zij terug ..