Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Ruim 1200 spelers, 140 wedstrijden en nul incidenten tijdens 24ste paastoernooi bij Rugby Club Hilversum

Sport

Een echt rugbyfeest op het Sportpark Berestein zondag. De Rugby Club Hilversum hield voor de 24ste keer het International Youth Rugby Festival, volgens de traditie op Eerste Paasdag. De ruim 1200 rugbyers plus trainers, begeleiders en supporters toonden aan dat je ook zonder spreekkoren, incidenten en wanklanken een groot evenement kunt organiseren.  

De oeroude ere- en gedragscodes die de rugbyers en hun supporters kenmerken zijn hier debet aan. Er zijn in deze sport praktisch geen uitwassen of grote incidenten, die negatief in het nieuws komen. Het is daarom voor iedereen genieten op Eerste Paasdag en het weer is deze keer geen spelbreker. 

Dik 140 wedstrijden worden er gespeeld. Schitterend om te zien is de manier waarop jongens en ook meisjes van 7, 8, 9 en 10 jaar uit binnen- en buitenland met aangepaste regels vertrouwd worden gemaakt met het rugby. 

De oudste leeftijdsgroep is de categorie U18. Deze spelers zijn op een niveau dat zij al met veel inzet en kracht rugbyen. In Nederland spelen in teams tot U16 ook meisjes mee, die daarna overgaan naar de dames senioren. Bij..