Het landhuisje.
Het landhuisje. Foto: Bastiaan Miché

Sloop dreigt voor landhuisje: plan voor vier nieuwe woningen aan rand van Zuiderheide

Buurt & wijk

Het ziet ernaar uit dat het landhuisje en nog een woning aan de Orionlaan in Hilversum plaats moeten maken voor vier nieuwe woningen; twee vrijstaande en twee twee-onder-een-kap. Die komen aan de rand van de Zuiderheide, op een plek die valt onder ’Beschermde gezichten Hilversum Zuid en Oost’. 

Op dit moment zijn de twee huidige adressen op deze plek, nummers 62 en 70A, bestemd als respectievelijk kantoor (458 vierkanter meter) en wonen-4 (vrijstaande woningen). Deze twee panden maken plaats, dat is althans het idee, voor woningen met een maximale hoogte van acht meter en een maximale goothoogte van drie meter, meldt het Hilversumse college van burgemeester en wethouders. 

Al in de zomer van 2021 maakte de initiatiefnemer zijn wens kenbaar. Een dik halfjaar later liet de gemeente aan de initiatiefnemer weten dat deze het plan kan uitwerken. Ook werd benadrukt dat hij de buurtbewoners moest informeren (participatieplan). “Initiatiefnemer heeft vervolgens in meerdere sessies met omwonenden de plannen uiteengezet en waar ..