De eerste editie van het Stadsfestival vorig jaar was een groot succes.
De eerste editie van het Stadsfestival vorig jaar was een groot succes. Foto: Menno van der Veen

Dj La Fuente op Stadsfestival Hilversum; extra podium voor tribute bands

Evenementen

HILVERSUM - Voor de tweede editie van het Stadsfestival komt er naast het Main Stage een geheel nieuw podium: de Tribute Stage. Daarnaast is de populaire dj La Fuente toegevoegd aan het programma voor de Main Stage. Eerder werd al bekend dat Suzan & Freek, Rondé en Daredevils op zaterdag 29 juni op de tweede editie van het festival op het Marktplein zullen optreden.

De populaire dj La Fuente draait al jaren iedere club en dancefestival plat. Sinds het scoren van zijn top 40 hit ‘I Want You’ (40 miljoen streams op Spotify) heeft hij een crossover gemaakt naar een breder publiek. Zo was dit jaar onderdeel van Vrienden van Amstel Live. “We zijn blij dat we met La Fuente een dj van wereldformaat hebben weten vast te leggen. Het is een mooie verbreding van het geluid dat we op de Main Stage brengen. La Fuente staat bekend om zijn eclectische show vol interactie, dus ik verwacht een dansend en meezingend Marktplein”, aldus festivaldirecteur Jochem Winterwerp. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Dj La Fuente.

Dit jaar zal er een volwaardig tweede podium aan het festival worden toegevoegd. Op de Tribute Stage staan enkele tribute bands uit Nederland. Zo wordt ABBA vertolkt door A-Fever, spelen The Fortunate Sons het repertoire van Creedence Clearwater Revival en brengt SKUNK de hits van Doe Maar naar Hilversum. Deze drie tribute bands gooiden de afgelopen twee seizoenen hoge ogen in het populaire programma ‘The Tribute: Battle of the Bands’ op SBS. Daarnaast zingt Martijn Fischer de hits van André Hazes en brengen The Hillbilly Moonshiners een ode aan Mumford & Sons. 

Winterwerp: “We zijn heel blij dat het gelukt is om een tweede podium te programmeren. Op de Tribute Stage wordt het de hele dag meezingen met de allergrootste hits van vroeger. De kwaliteit van tribute acts is zo hoog, dat zie je ook terug in het tv programma op SBS en aan het feit dat deze tributes op eigen kracht zalen als Ziggo Dome en AFAS Live uitverkopen. Een prachtige toevoeging aan de festivaldag.”

Kaarten zijn te koop via stadsfestivalhilversum.nl. Een regulier ticket kost 35 euro. Voor jeugd onder de 18 jaar zijn jeugdtickets voor een gereduceerd tarief van 30 euro beschikbaar.