De vier leden van de kerngroep met links Leo Terschegget.
De vier leden van de kerngroep met links Leo Terschegget. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

600 Jaar Hilversum: bijzondere tentoonstelling met historische foto’s te zien in Liv inn Hilversum

Historie

Verkeersdrukte op de Kerkbrink, Belgische vluchtelingen in Hilversum tijdens de Eerste Wereldoorlog, de bouw van de loopbrug over het spoor vlakbij het station en ook allerlei verschillende affiches. Dat en nog veel meer is te zien in een overzichtstentoonstelling, samengesteld door bewoners, in de Liv inn Hilversum aan de Vaartweg. 

Zaterdagmiddag is de opening van de tentoonstelling. Bij elkaar opgeteld zijn er honderden knipsels uit kranten en tijdschriften verzameld en geplaatst op in totaal 46 gipsplaten van 60 bij 150 centimeter. “Ik heb er wel driekwart jaar aan gewerkt”, aldus bewoner en initiator Leo Terschegget (68). “Er is van alles te zien, met daarbij informatie wat en wanneer. Er is heel veel uit de oorlog en ook de omroepen komen voorbij.”

Aanleiding voor de tentoonstelling, die nog het hele jaar is te zien, is het 600-jarig bestaan van Hilversum. “We wilden daarom ook iets organiseren”, verklaart de Hilversummer. Met de eveneens ‘rasechte Hilversummers’ en medebewoners Letty Veen (70), Betty Vonno (86) en Barbara Seignette (38) vormde hij een werkgroep..