Eva Drager van Stichting Present Hilversum, wethouder Gerben van Voorden en Nicole Wendt van de Vrijwilligerscentrale.
Eva Drager van Stichting Present Hilversum, wethouder Gerben van Voorden en Nicole Wendt van de Vrijwilligerscentrale. Foto: Benji van Geene

Nieuwe campagne Let’s Meet in Hilversum: ‘Wie weet wat voor een mooie ontmoetingen er volgen’

Mensen

Eenzaamheid verminderen en gemeenschapszin versterken. Dat is de insteek van Let’s Meet. Deze nieuwe campagne in Hilversum introduceert drie symbolen die op laagdrempelige wijze de deur openen voor nieuwe ontmoetingen: kletslintjes, praatpalen en babbelbankjes.

Maandag gaven de drie initiatiefnemers - Stichting Present Hilversum, de Vrijwilligerscentrale Hilversum en Hilversummers.nl - een toelichting op de de plannen, die aansluiten bij het thema van 600 Jaar Hilversum: ‘Uit je bubbel treden en anderen ontmoeten buiten je eigen kring’. 

Hierbij kreeg wethouder Gerben van Voorden (Zorg en Samenleving) het eerste kletslintje overhandigd. “Let’s meet is een campagne naar mijn hart”, aldus Van Voorden. “Een prachtig en broodnodig initiatief in al zijn eenvoud. Een kletslintje dat je opspeldt, waardoor mensen makkelijker op je afstappen om een praatje te maken. Wie weet wat voor een mooie ontmoetingen er volgen. En kan het een eerste stap zijn voor mensen om vaker samen te komen, elkaar een handje t..