Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversummer de cel in voor overval Trekpleister

Politie & Justitie

HILVERSUM - De 35-jarige Hilversummer die op 23 oktober vorig jaar de Trekpleister aan de Hilvertsweg in Hilversum met een mes overviel, is veroordeeld tot twee jaar celstraf waarvan een jaar voorwaardelijk.

De Hilversummer liep die dag zwaar onder invloed van alcohol en drugs de drogisterij binnen en bedreigde met een keukenmes de 14-jarige winkelbediende. De jongen kreeg het bevel al het contante geld uit de kassalade te geven. Doodsbang overhandigde de jongen 345 euro waarna de Hilversummer het op een lopen zette. Aan de hand van camerabeelden kon de Hilversummer een paar dagen later in zijn woning om de hoek van de Trekpleister worden aangehouden.

Het vonnis komt overeen met de eis van de officier van justitie twee weken geleden. De Hilversummer zei tijdens de zitting twee weken geleden dat hij na zijn schorsing, vier dagen na zijn aanhouding, was verhuisd naar Almere om de Hilversumse drugswereld de rug toe te keren. Ook had hij een nieuw telefoonnummer aangeschaft zodat hij niet meer te bereiken was voor zijn ‘oude kennissenkring’ en zei hij tegen zijn drugsverslaving in therapie te gaan.

Deze handelingen kan de rechtbank zeer waarderen. Het toont aan dat de Hilversummer bereid is zijn leven een andere wending te geven, iets aan zijn verslaving te willen doen waardoor de kans op recidive beperkt wordt. De rechtbank heft dan ook de schorsing van zijn voorlopige hechtenis niet op. Dit betekent dat als de Hilversummer hoger beroep aantekent, hij het beroep in vrijheid mag afwachten.