Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Gebied rond ‘gevaarlijke’ kruising Oosterspoorplein op de schop: er komen drempels en een zebrapad

Vervoer & Verkeer

Hilversum komt op korte termijn met een pakket aan maatregelen om de volgens velen gevaarlijke kruising bij het Oosterspoorplein (Kleine Drift-Zuiderweg) verkeersveiliger te maken. Zo verdwijnen hier twee kiss and ride-plaatsen en komen er een zebrapad langs de kruising en verkeersdrempels op de fietsstraat. 

Dat zei wethouder Karin Walters (Project Bruisend Hart) woensdagavond tegen de gemeenteraad, na een verzoek van de PvdA en ChristenUnie. De twee partijen noemden de huidige situatie onhoudbaar. Het gehele Oosterspoorplein gaat onder de noemer Bruisend Hart weliswaar op de schop en ook de kleine spoorbomen gaan dicht voor autoverkeer, waardoor ook de gehele verkeerssituatie anders zal zijn. Echter, dat duurt allemaal nog enige tijd, aldus beide partijen.

Dik een jaar geleden kwam het college van burgemeester en wethouders met het voorstel om de Kleine Drift langs het Oosterspoorplein in te richten als rode fietsstraat waarbij de auto te gast is. Deze tijdelijke oplossing (tot de realisatie van Bruisend Hart) zou echter 140.000 euro kosten ..