Afbeelding
Foto: Politie

Politie blundert in getuigenoproep bij oplichtingszaak Hilversum

Politie & Justitie

HILVERSUM - De politie heeft bij een getuigenoproep vorige week, waarin wordt gezocht naar de mannen die een bejaarde Hilversumse voor duizenden euro’s hebben opgelicht, een pijnlijke misser gemaakt. Een man die daar op een van de geplaatste foto’s stond, had namelijk helemaal niks met de zaak te maken.  

De politie liet vorige week weten dat op 18 januari dit jaar de 76-jarige vrouw werd beroofd van vele kostbare en dierbare sieraden. Ook was er nog eens 5400 euro van haar rekening gehaald. Er was gepind op de Kapittelweg en de Gijsbrecht van Amstelstraat.

Bij het bericht stonden meerdere afbeeldingen, waarvan een heel duidelijke met daarop een man die liep in Winkelcentrum Kerkelanden. De man heeft echter helemaal niks met de zaak te maken, meldt de politie nu. Hij zag zichzelf op de bewuste foto en meldde zich daarom op het politiebureau. “Uit onderzoek is vervolgens ook gebleken dat deze persoon géén betrokkenheid heeft gehad bij de fraude.”

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen hem geseponeerd. Op het verzoek van betrokkene staat de foto van de man (met zwart balkje) nog wel op de site van de politie, opdat duidelijk is dat deze persoon niets met het feit te maken heeft gehad. De (echte) verdachte wordt nog wel gezocht.