Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Sloop St. Carolus in Hilversum bijna klaar: bouw nieuwe zorgcomplex duurt anderhalf jaar

Wonen

Het sloopproces van het voormalige zorgcentrum St. Carolus aan de Bosdrift verloopt naar wens. De komende periode wordt het betonnen casco gesloopt en dan nadert de afronding. De bouw van het nieuwe zorgcomplex start naar verwachting over twee maanden. 

Dat meldt een woordvoerder van Woonzorg Nederland. De nieuwe locatie gaat bestaan uit 100 zorgeenheden voor mensen met dementie en 32 woningen voor mensen met somatische klachten. Ook krijgt het pand faciliteiten voor de wijk. “Woonzorg Nederland is erg blij dat ze bijna kunnen beginnen met de bouw van een mooi nieuw zorgcomplex waar de inwoners van Hilversum echt behoefte aan hebben.”

De sloop van het verouderde gebouw aan de Bosdrift begon eind vorig jaar en verloopt voorspoedig. De komende periode wordt het betonnen casco gesloopt en dan nadert de afronding, aldus de woordvoerder. “De bouw start naar verwachting in mei 2024. De bouw zal ongeveer anderhalf jaar duren, waarbij de oplevering gepland staat rondom de jaarwisseling 2025-2026..