Jongeren op zoek naar een mooie werkplek voor de Doe Dag in april.
Jongeren op zoek naar een mooie werkplek voor de Doe Dag in april. Foto: © Bob Awick

Feestelijke beroependag voor honderden leerlingen uit het Gooi: ‘Je krijgt meer inzicht en ideeën over wat je later wil worden’

Onderwijs & Wetenschap

Vmbo-leerlingen bewuster maken van de diversiteit aan beroepen. Dat stond dinsdag centraal tijdens Het Gooi On Stage. Het beroepsfeest vond voor de negende keer werd plaats in de Grote Kerk in Naarden.

Een bruisende middag vol vragen, antwoorden en inspiratie waarbij jonge talenten van verschillende middelbare scholen uit het Gooi in gesprek gingen met professionals van allerlei beroepen. Een feestelijke gelegenheid die leerlingen moet helpen om meer inzicht te krijgen in hun toekomstige werkcarrière.

Voor de ingang van de Grote Kerk staan allerlei bedrijfsvoertuigen opgesteld van de brandweer, Wegenwacht en politie. Niet ver daarvandaan staan de schoolvriendinnen Rosalie, Juliëtte, Guusje en Sanne netjes te wachten totdat ze naar binnen mogen. Ze zitten op het Montessori Lyceum Gooise Meren in Naarden. “We hebben er zin in en zijn heel benieuwd”, vertelt Rosalie. Haar vriendinnen vullen aan: “We vinden het leuk dat dit voor ons wordt g..